גם אירועים גדולים וגם אירועים קטנים הם תמיד סיבה טובה לשמחה גדולה, הנאה ובקיצור – סיבה למסיבה. ההגדרה של אירוע כאירוע גדול או אירוע קטן נאמדת כתלות במספר האורחים וכמובן שלא בהכרח מביאה לידי ביטוי את ההשקעה בו – במובנים של זמן, כסף, עיצוב או אנרגיות יצירתיות.
יתרה מכך, לעיתים עריכת אירוע קטן עם מספר אורחים מצומצם, יכולה להתגלות כמסובכת קצת יותר מאשר עריכת אירוע גדול, עם מספר רב של אורחים.
איך לבחור מקום לאירועים קטנים?
נקודת המוצא הכי חשובה בתחילת חיפוש אולם או גן לעריכת אירוע עם מעט אורחים היא שמספר המוזמנים לא חייב להשפיע על היקף, מורכבות ונראותו הכללית של האירוע, אלא נהפוך הוא.
ברחבי הארץ יש לא מעט מקומות מקסימים שמתאימים דווקא לקהלים קטנים של 100-200 אורחים: מבנים עתיקים, גנים ירוקים ואפילו אתרים על חוף הים. בניגוד גמור לדעה הרווחת, כשמחפשים מקום מתאים לאירועים קטנים – לא צריך להתפשר. לרוב, דווקא מקומות המיועדים לאירועים קטנים, או "אירועי בוטיק" יציעו תפריטים מיוחדים, מגוונים ויוקרתיים יותר. ניתן יהיה למצוא תפריטים צמחוניים או טבעוניים, תפריטים בדרגות שונות של כשרות ועוד.
יתרון נוסף שמרוויחים כשבוחרים מקום לאירועים קטנים הוא שתכנון העיצוב עבורו קל יותר ואפילו זול יותר, כך שניתן להיות יצירתיים עם עיצובים ייחודיים.
עם זאת, חשוב לוודא בעת בחירת הגן או האולם, שבמידה והאירוע צפוי לכלול ריקודים, אכן קיימת רחבה מתאימה מבחינת הגודל והמיקום שלה בתוך האולם.
הטיפ האחרון והחשוב ביותר לבחירת מקום לאירועים קטנים
הטיפ הכי חשוב שלנו לבחירת מקום מושלם לאירועים קטנים הוא הקפדה על מיקום נגיש להגעה לרוב האורחים. זה טיפ מוצלח להפקת אירועים קטנים וגדולים כאחד, אולם כשמדובר באירוע עם 150 מוזמנים, כנראה שכל אחד מהמוזמנים חשוב ומכאן שהתחשבות בהם והגעה נוחה לאירוע מתבקשת יותר מאשר באירועים עם מאות מוזמנים.