היום ניתן למצוא שפע סדנאות בישול במגוון סגנונות, כולל סדנאות פיוז'ן המשלבות סגנונות שונים. כאן נסקור את שני סוגי הסדנאות המבוקשים ביותר, עם טיפים לשני סגנונות בישול פופולריים: סדנת בשר ולאחריה סדנת פסטה.
סדנת בשר עסיסית במיוחד
סדנאות בישול על טהרת הבשרים, במיוחד לקרניבורים וחובבי בשר. סדנאות בשר מעניקות למשתתפים חווית בשר מיוחדת וכוללות הסברים מעמיקים על סוגי הנתחים השונים כמו אסאדו, אנטריקוט או בריסקט, סוגי הצלייה השונים המתאימים לכל נתח, סוגי חיתוכים ואפילו שימוש בסוגי סכינים שונות. סדנאות בשר מושקעות, כוללות אפילו סקירה של סוגי פחמים שונים, סוגי עצים והתאמתם לסוג הנתח ודרגת הצלייה. אילו נתחים מתאימים לצלייה איטית, אילו מתאימים לבישול ארוך ולאילו נתחים מספיקה צריבה קלה. בסדנאות בשר ניתן ללמוד את מושגי היסוד בבישול בשר כמו יישון, עישון ושיוש.
הסדנאות מלוות הדגמה בלייב וליווי אישי, לצד הסברים על התאמת יינות לסוגי הבשר השונים. אולם לפני הכול, בסדנת בשר ניתן ללמוד כיצד לבחור ולקנות בשר טרי. חשוב להזכיר, כי סדנאות בשר מתקיימות בדרגות כשרות משתנות. החל מסדנאות בישול לבשר לבן ועד סדנאות בכשרות מהדרין והשגחת בד"צ בית יוסף.
סדנת פסטה בעבודת יד בניחוח איטלקי
פסטה שהוכנה בעבודת יד, טרייה, נימוחה וטובלת ברוטב מענג ועסיסי. סדנאות פסטה מתאימות בדיוק למי שהתיאור הזה עורר בהם תיאבון וחשק לקערת פסטה עם נטיפי גבינת פרמז'ן מגוררת בזוקים מעליה.
בסדנת פסטה, לומדים המשתתפים כיצד להכין בצק פסטה בעבודת יד ובמגוון צבעים טבעיים. פסטה תמיד מתקשרת בדמיוננו לאווירה איטלקית כפרית ורעננה ולכן לרוב סדנאות בישול המתמחות במטבח האיטלקי ובכלל זה גם סדנאות פסטה, נערכות באווירה שמזכירה את החבלים הכפריים של איטליה, כמו טוסקנה הפסטורלית או דרום איטליה.
כמובן שאף סדנת הכנת פסטה לא שלמה בלי בקבוק קיאנטי, היין האיטלקי המובחר או הגבינות האיטלקיות הנהדרות כמו מוצרלה, פיקורינו, פרמז'ן או מסקרפונה, כך שהסדנה כולה היא חגיגה שלמה, של יין טוב, ריחות משכרים של רטבים ועשבי תיבול, הנאה וכיף. בקיצור, חוויה מושחתת של טעמים וריחות.
סדנאות בישול עם טעם של עוד – סדנת בשר או סדנת פסטה
סדנת בשר וסדנת פסטה – אלו שני סגנונות שונים מאוד האחד מהשני, האחד מושתת על חלבון מן החי והשני על טהרת הפחמימות. אולם ההבטחה בשניהם זהה – חוויה נהדרת המעוררת את כל החושים! שמיעת הגחלים המרחשות בעת הצלייה, או קולות הזליגה המענגים של הרוטב הקרמי בשעה שהוא נשפך על הפסטה הטריה.